woorden.html

000010

Opmerkelijk, hoe weinig je ziet van een buurt als je er elke dag wel even doorheen wandelt, met de honden bijvoorbeeld. Dat is wat me nog het meeste opvalt bij de dagelijkse ronde met het postwagentje. Zo had ik er nooit bij stilgestaan dat je een paadje door de voortuin ook als trap met hele brede treden kunt leggen. Tot het moment dat ik me verstapte en gestrekt onderuit ging. Dat zijn toch wel de dingen waar je veel van leert – bijvoorbeeld om ook bij iets onbeduidends als het op en af lopen van een tuinpad goed op te letten.

Waarmee toch maar weer het belang is bewezen van aandacht voor het detail. Niet alleen bij schilderkunst, dichtwerk en muziek maar ook op de werkvloer. Zeker als die bestaat uit tegelpaadjes in voortuinen.

Ik overweeg trouwens om de werkvloer wat uit te breiden. Bijvoorbeeld met een betonnen vloer waar post ter bezorging op voorbereid wordt. Daarvoor krijg ik niet alleen geld, maar er zitten ook geen stiekeme treetjes in zo’n vloer waar ik over kan struikelen.

Powered by WordPress. Theme by Sash Lewis.